Nieuws

Verjaardagscadeautje voor iPad-bezitters op 30 maart

Categorie:    dinsdag 27 maart 2012 14:40

Van Gogh Brabant en de Utrechtse ontwikkelaar Qlvr trakteren aanstaande vrijdag, de verjaardag van Vincent, op de iPad-app Explore Vincent. De bijzonder rijke, speelse en goed gewaardeerde app Explore Vincent is op deze dag gratis te downloaden in de appstore. Normaal bedraagt de aanschaf van deze app €3,99. Op deze website zijn meer informatie en reviews over de app te vinden.

Op deze 30e maart, de 159ste geboortedag van Vincent van Gogh, wordt in Zundert tevens de nieuwe biografische publicatie ‘Van Gogh & Brabant’ aangeboden aan Willem van Gogh. En in Eindhoven verschijnt een kunstwerk bij de Genneper Watermolen.

Van Gogh Brabant is verheugd met de brede aandacht voor de geboortedag van Vincent van Gogh. “In Nederland beseft men nog altijd onvoldoende de internationale betekenis van Van Gogh. Alle extra aandacht die tijdens zijn geboortedag gegeven kan worden is daarom meer dan welkom”, aldus Frank van den Eijnden, directeur Van Gogh Brabant.

Willem van Gogh ontvangt boek ‘Van Gogh & Brabant’ tussen de aardappeleters
Van Gogh Brabant brengt het boek ‘Van Gogh & Brabant’ uit met als doel de relatie tussen Brabant en Van Gogh sterker te benadrukken en voor een groter publiek bekend te maken. De publicatie is vanaf 30 maart verkrijgbaar in de boekhandel en bij de Brabantse Van Gogh locaties. Het eerste exemplaar wordt door Jan Schipper (voorzitter Van Gogh Brabant) en Rebecca Nelemans (auteur ‘Van Gogh & Brabant’) aangeboden aan Willem van Gogh, nazaat van Theo van Gogh, broer van de kunstenaar. De uitreiking vindt plaats in het kunstenaarsatelier van het Van GoghHuis te Zundert waar tevens het aardappelkunstwerk van Dragan Despotovic, de levensgrote versie van De aardappeleters, wordt onthuld.

Van Gogh eist plek op in Eindhoven
De Henri van Abbe Stichting uit Eindhoven zal later die dag in Eindhoven bij de Genneper Watermolen een contour van Vincent van Gogh onthullen. Hiermee krijgt Vincent van Gogh op Eindhovense bodem een definitieve plek op een van zijn favoriete schilderplekken. Eindhoven speelde voor Vincent van Gogh een belangrijke rol in zijn ontwikkeling als kunstenaar tijdens zijn Nuenense periode. In de huidige stad van design en technologie raakte Vincent van Gogh bevriend met enkele kunstenaars en vond hij inspiratie voor vernieuwing.