Explore Vincent App

De iPad-app Explore Vincent bevat animaties, games en veel historische feiten over het werk en het leven van de wereldberoemde schilder.

Vincents leven en werk
De app schetst het turbulente leven van Vincent. Zijn kinderjaren in Zundert, zijn schooltijd in Tilburg, het begin van zijn kunstenaarschap in Etten-Leur, zijn mislukte liefdes en artistieke ‘explosie’ in Nuenen en zijn verblijf op vele andere plekken in binnen- en buitenland. Via zijn werk, zoals de Brabantse ‘Aardappeleters’, kun je zijn ontwikkeling als schilder volgen. Je ontdekt op een speelse manier de tijd en de inspiratiebronnen van Van Gogh. Zes uitdagende games maken de app compleet.

Rijke educatieve toepassing
Logo Qlvr links‘Explore Vincent’ is een initiatief van Van Gogh Brabant en is geproduceerd door Qlvr. Met deze app hebben ze een rijke educatieve toepassing met speelse mogelijkheden op de
markt gebracht. De app is in de App Store van Apple
verkrijgbaar, zowel in het Nederlands als in het Engels.

Explore Vincent voor het onderwijs
Op de vijf Van Gogh-locaties in Brabant kunnen scholen en groepen gebruik maken van iPads met de app. Deze iPads zijn opgesteld in speciaal hiervoor ontwikkelde iPad-kasten. Lees meer onder de knop Educatie.

Nieuws »  |  Reviews »  |  Fotogalerij »